Prekmurska gibanica v kozarcu

Zaradi potrebe po hrani brez glutena (ščitnica), vedno znova raziskujem, kaj lahko jem, da bo ok za moje telo in da bo okusno, slastno in včasih tudi sladko se ve.

Tako sem prišla do brezglutenske prekmurske gibanice (kateri je odvzeto testo) in to v kozarčku. Osnovna navodila sem nekoliko prilagodila.

Za 4 kozarčke (velikost na sliki), sem uporabila:

  • 100 g mletih orehov
  • 100 g maka
  • 4 žlice skute (jaz sem zaradi kremastega občutka uporabila mascarpone)
  • 2 veliki jabolki
  • sladkor sukrin
  • voda
  • cimet
  • limonina lupina

Zmlete orehe sem z žlico zmešala s sladkorjem. S tem sem prekrila dno kozarca. Mak sem zmešala z vodo na toploti, da se je zmehčal. Dodala sem limonino lupino. To plast sem naložila na prejšnjo, orehovo. V mascarpone sem zmešala čisto malo sukrin sladkorja in naložila naslednjo plast. Jabolka sem olupila, naribala in posula le s cimetom (tukaj se mi ni zdelo potrebno, da dodajam še sladkor).

Pa še izkušnje – prvi kozarček je izginil še preden je minilo pol ure, kar je bil moj pogoj zato, da se sladica zmehča (kriv partner). ? Tisti kozarček, ki pa je ostal, pa je bil v bistvu naslednji dan še boljši, ker je bil bolj prepojen. Tako da, če zmorete počakati, bo sladica najboljša naslednji dan. ?

Nazaj na stran (PRE)HRANA.

Nazaj na osnovno stran Fit okoli 40.

Vabimo tudi, da nam sledite na Facebook skupini Fit okoli štiridesetih.