Celulit

Danes pa nekaj na temo celulita.

Zakaj?

Zato, ker je že tako toplo zunaj (kljub temu, da zima še ni rekla zadnje), da ste zagotovo vsaj že nekajkrat pomislile na morje … iz teh misli na poletni dopust … in iz teh misli morda na sebe v kopalkah?

Naj vas potolažim – tudi meni je kar zoprno prvič v letu v kopalke. Če hočeš ali nočeš, smo v kopalkah oblečene najmanj.

In tudi sama nimam manekenske postave, da bi lahko mirno rekla, da mi je vseeno, kako se počutim v kopalkah. Ni mi.

Ampak vsako poletje je, kar je.

In do letošnjega je še sicer veliko, hkrati pa tudi ne več.

Ampak ne bom tukaj pametovala, kako do poletja shujšati, oblikovati telo ipd. … ker je moje življenjsko poslanstvo to, da postane gibanje del vašega vsakdana ne glede na kilograme. Ker sem pristaš funkcionalnosti v življenju in ker vem, da če se ne preobjedam (govorim iz lastnih izkušenj), potem tudi težav s kilogrami nimam.

Pa ne da sem jih kdaj imela. Imam pa tako konstitucijo telesa in to že od majhnega, da tehtam več kot bi mi pripisali. na svojih 175 cm višine tehtam zdaj 70 kg. Pri 68-ih kilogrami izgledam že suha. To je zato, ker imam pretežno hitra mišična vlakna (to sem podedovala) in zato ker ima tudi močne kosti, velike mišice ipd. Ampak vseeno mi je pomembneje, da me ne boli križ kot pa koliko tehtam.

Seveda lahko delate vaje “proti” celulitu. Danes z vami delim 3 zares dobre.

A še pomembneje kot vaje je, da se morda zavedamo, kaj ga povzroča.

  • Povzroča ga nehrana.

Kaj je nehrana?

Hrana, s katero telo ne ve, kaj naj z njo naredi. Hrana, iz katere telo ne more potegniti nobenih hranil, ki telesu ni koristna in ki nam ne koristi. V prvi vrsti gre za prehrano, ki vsebuje nasičene maščobne kisline (čipsi in podobno, …).

  • Celulit lahko povzroča tudi stres! In stres povzroča celulit. Velja v obe smeri. ?
  • In seveda – celulit lahko potencira razmišljanje o njemu!

Sicer pa je krasno zgodbo o celulitu sestavil tudi moj dragi prijatelj, Mario Sambolec, zato vas prepuščam še njegovemu razmišljanju!

https://www.youtube.com/watch?v=IVfJyFethr4

Nazaj na podtemo Gibanje.

Vabimo tudi, da nam sledite na Facebook skupini Fit ženske.