V deževnih dneh (in pri meni ponavadi pred menstruacijo), naraste tudi meni potreba po sladkem.
Ker rada zdravo jem in ker ne jem glutena, sva tokrat z Elo (pomočnico, ki mi pomaga vedno več in zraven neizmerno uživa), naredili riževo rulado malina-kokos.
Recept za pecivo:
- 6 jajc
- 3 žlice kokosovega sladkorja
- 6 žlic riževe moke
- polovica pecilnega praška
- aroma pomarančne (sama dam nekaj kapljic Doterra eteričnega olja pomaranče
Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo sladkor, pecilni prašek, aromo pomaranče in rahlo zmešaš. Vliješ v pekač, ki ga vstaviš v ogreto pečico in pečeš 12-15 min na 180°.
Ko je rulada pečena, jo zaviješ v mokro krpo za 1-2 minuti. Nato razgrneš.
Nadev:
- zmrznjene maline zblendaš z malo mete in medu
- namažeš po ruladi
- po njej posuješ kokosove kosmiče
- rulado zaviješ
- po želji lahko dodaš še črno stopljeno čokolado po vrhu
- nam je ustrezalo, da smo nadev dodali še zraven rulade pri jedi, ki je bila seveda spet slastna
Dober tek tudi vam! ?
Nazaj na podtemo PREHRANA.
Nazaj na osnovno stran Fit okoli 40.
Vabimo tudi, da nam sledite na Facebook skupini Fit okoli štiridesetih.