Kakijevo pecivo

Ker sem od prijatelja že 2-krat dobila kakije in ker bodo počasi šli adijo, sem na spletu pobrskala po različnih receptih in ko sem našla meni dišečega, sem ga seveda malo sfrizirala. ?

Če je sicer kdo mahnjen na peko peciva je to moja mama. Peče že od skoz. In speče vse, kar si zamisli. No, tega jaz ne znam. Oz. se mi niti ne da. Ja, ker mama peče na Štajerskem tudi za pol vasi če je treba. ? Ampak očitno je v nekem skritem genu ostala neka žilica tudi zame. Ker, ko se lotim, pa ponavadi pečem zelo po občutku, mi večino uspe. In pol me partner vpraša za recept – in ga seveda ne vem. In potem mi reče, naj naslednjič spečem po čisto istem receptu in to se seveda ne zgodi.

Tako da bodo tudi današnja navodila po občutku.

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 3 žlice kokosovega sladkorja
  • mleti mandlji
  • kakiji
  • eko pecilni prašek
  • 3 žlice kokosove maščobe
  • vanilijeva aroma

Jajca sem ločila od beljakov. Beljake sem stepla v sneg. K jajcem sem dodala kokosov sladkor in zmešala do penaste mase. Kakije sem olupila, jih z vanilijevo aromo zmlela v blenderju do smuti stanja.

K jajcem sem zmešala mlete mandlje (po občutku, da ni bilo ne preveč tekoče ne presuho), dodala pecilni prašek in stopljeno kokosovo maščobo. Več kot je kakijev, več dodajte suhih sestavin. Lahko so tudi mleti lešniki ali orehi. na koncu sem dodala sneg. Izgled na fotografiji:

Prej – potem ?

Glede na to, da pecivo ni živelo do naslednjega dne (pa smo doma “samo” trije), priporočam, da količine podvojite. ?

Nazaj na podtemo PREHRANA.

Nazaj na osnovno stran Fit okoli 40.

Vabimo tudi, da nam sledite na Facebook skupini Fit okoli štiridesetih.