Darilo #2: Praznuj svoje rojstne dneve!

A je meni moj rojstni dan pomemben? Ja, mi je. Zato, ker je moj. Samo moj.

Vesela sem čisto vsakega, ki se spomni na moj rojstni dan. Tudi jaz se zelo rada spomnim na rojstne dneve drugih ljudi.

A v moji bližini je kar nekaj ljudi, ki rojstnih dni ne mara. Ne mara slišati za njih. Ne mara jih praznovati. Ne mara sprejemati voščil.

Jaz z vso svojo Štajersko energijo z Ljubljanskimi začimbami sem pred leti doživela šok, ko sem meni dragi in blizu osebi voščila za njen rojstni dan, a ko sem jo želela objeti in ji dati poljub, me je odrinila.

Takrat sem počasi začela spoznavati, da pa morda vsi ne gledajo tako na praznovanja kot to počnem sama.

Spomnim se, da sem kot majhna celo leto čakala na dan praznovanja. Ker to je bil dan, ko se sme početi stvari, ki se jih sicer ne. To je bil dan, ko se lahko poje več torte kot samo en kos. To je bil dan, ko ni treba zvečer takoj spat. To je bil dan veselja, rajanja in druženja z meni res ljubimi osebami.

In to sem prenesla v svet, v življenje, v vse dosedanje rojstne hčerkine rojstne dneve.

A hkrati poskušam razumeti razloge, da nekdo pač ne želi praznovati svojega rojstnega dneva. Poskušam razumeti in tolerirati.

A vseeno – jaz vam privoščim veselje, ki ga jaz lahko doživim samo takrat, ko praznujem svoj rojstni dan. To je poseben občutek, ki ni nadomestljiv nikjer drugje in z nobeno drugo aktivnostjo.

Tako sem tudi jasno in glasno praznovala svoj 40. rojstni dan.

Kaj je moje darilo zate danes? Praznovanje!

Pa tudi če to ni rojstni dan, lahko v bistvu praznujete karkoli!

Hvaležna sem, da smo v moji družini praznovali tudi meni totalno “odkačene” dogodke kot je npr. stric prebarval kamin in to je bil razlog za piknik. Potem smo dobili novega psa in smo se spet zbrali v ožje/širši družini in si naredili piknik. Potem organiziramo trgatev, pride 27 ljudi, grozdje pobiramo 47 minut in potem imamo 5 ur piknik.

Po mojih izkušnjah se lahko vsak dan najde vsaj en razlog za vsaj eno praznovanje. Zato praznuj in se veseli, ker ti ne privoščim, da bi ti bila tista oseba, ki bi odrivala ljudi ob voščilih, ker ta oseba zdaj seveda dnevno tarna, kam je šlo življenje.

Življenje je dobro živeti takrat, ko je. 😉

Nazaj na vsa darila.