Čokoladna sprostitev

Za minule bolj ali manj deževne počitnice in praznike, smo družinsko obiskali tovarno čokolade Zotter v Avstriji. To je bil že moj četrti obisk, po čemer lahko sklepate, da tudi če bi od okusov izbrala prej slano kot sladko, je ta čokolada tudi zame zelo privlačna.

Gre za ekološko čokolado in sestavine, še bolj kot to pa so mi všeč vse ideje, vsa kreativnost, ki jo Joseph Zotter vnaša v svoje delo in kar se čuti skozi celotno tovarno kot tudi v parku.

In ker imam rada dobre, kreativne in navdihujoče ideje drugih ljudi, drugih področij, sem prepričana, da je lahko marsikaj uporabno tudi za moje delo.

Za četrti obisk tovarne sem se sama počutila tam že strokovnjakinja. Strokovnjakinja v smislu, da se ne zaženem na pokušanje že takoj na začetku in da mi po pol ure ni že prvič slabo. In čez eno uro drugič. Ali čez uro in pol tretjič.

To se je meni zgodilo ob prvem obisku, saj ko so mi v roke dali žličko, s katero se sprehajaš po tovarni med neštetimi kreativnimi okusi, so bile oči seveda najbolj lačne!

Tokrat sem začetek pokušanja izpustila (ker so vsi okusi grenki) in si pustila veliko prostora za sadne okuse, karamelo in vse avstrijsko-eksotične kombinacije (žafran&pistacija, tekila, bučna semena, ocvirki, vino, …).

V tekoči in trdi obliki. V nebesih si lahko poljuben okus zmešaš v obliko vroče čokolade. Ampak tam skorajda nismo mogli več nič poskusiti. ?

Ko smo prišli še do zadnjega dela – čokoladnih bombonov, je moja hčerka, sicer skoraj tako močna ljubiteljica čokolade kot njen oči in verjamem, da ga bo kmalu prehitela, rekla: “Joj, pa ne že spet ta čokolada!”

Sama sem taktično uživala tudi pri bonbonih, je bilo prostora še dovolj. Dobra kreativna ideja med slalomom čokolad so vrči vode z okisano vodo. Da malenkost čuvajo naše ravnovesje.

Še ena ideja – trezor – ta bi pa moral stati pri nas doma. Še čokolado za kuhanje moram skrivati, da jo imam takrat, ko jo potrebujem!

Na koncu tovarne te čaka samo še trgovina. Za nakup za domov seveda. Nova ideja, ki je še pri našem prejšnjem obisku ni bilo je ta, da si na začetku čokoladnega pohoda lahko vzameš list in svinčnik (tako kot v Ikei) in si med tem popotovanjem pišeš, katere čokolade boš kupil za domov!

Naš nakup je bil bogat in zdaj doma vsak dan znova iščem nov trezor za to zalogo.

Vzporedno s tovarno čokolade, je gospod Zotter v parku za tovarno srčno uredil park za obiskovalce.

  • Grablje niso samo za delo!
  • Ko iščeš hobite ?
  • Pokopališče neuspelih čokoladnih idej.
  • Za endorfine je tukaj poskrbljeno na več nivojih!

Če ste vsaj malo na sladko, če želite pokušati in kupiti dobro, kvalitetno in ekološko čokolado, če vas zanima, koliko domišljije ima gospod Zotter (ki hodi zmeraj obut v en rjav in en bel čevelj), potem dajte to lokacijo na spisek krajev, ki jih boste obiskali. Svet je povečini zelo (pre)resen in tam vam to tudi slučajno ne bo treba biti. ?

G. Zotter pride pozdravit, pogledat, če je v parku vse v redu in še nasmeje te zraven. Poglejte njegove čevlje. ?

Nazaj na podtemo SPROSTITEV.

Nazaj na osnovno stran Fit okoli 40.

Vabimo tudi, da nam sledite na Facebook skupini Fit okoli štiridesetih.