Zakaj ženska zboli na ščitnici?

Zakaj ženska zboli na ščitnici?

 

Draga moja ženska.

A si se že kdaj vprašala,

zakaj si zbolela?

 

Jaz sem se.

Ali sem kaj ugotovila?

Sem.

a

Zakaj jaz mislim, da sem zbolela

 

V mojih raziskavah bolezni sem zase prišla do dveh večjih sprožilcev, za katera menim, da sta sprožila mojo avtoimuno bolezen.

To velja zame, zato vzemi te informacije le kot moj pogled!

Namreč saj veš, nekaj, kar lahko pomaga meni, ni nujno, da bo tebi.

 

 

Prvi sprožilec je moje otroštvo in dejstvo, da sem bila skoz preglasna, prepogumna, preveč sem si upala, preveč sem nazaj govorila, preveč svojega mnenja sem kazala svetu, … In zato so me dodobra sprogramirali, da jaz pa ne smem tako. To, da jaz ne smem biti taka kot sem bila, se je pokazalo npr. v tem, da ko sem vstopila na avtobus, avtobusnega šoferja preprosto nisem zmogla pozdraviti. Nismo zmogla govoriti na glas.

Glas, grlo, izražanje pa je zdravilo za ščtinico in grleno čakro. Ne čudim se, da sem se zaprla. Tako sem bila sprogramirana.

Ko sem predelovala to travmo, sem se odločila, da bom čisto vsakokrat pozdravila šoferja na avtobusu. In vesela sem, ko mi odzdravijo, ker vsaj v Ljubljani redko kdo od potnikov sploh pozdravi.

Drugi del mojega celjenja je bil pa ta, da sem se odločila, da bom opravljala poklic, v katerem bom govorila. In to, da lahko govorim z vami, da lahko delam to, kar mislim, čutim in se mi zdi, da je prav, je moje zdravilo zame!

Zato hvala, da bereš. 😉

s

Drugi sprožilec pa se je zgodil kako leto pred izbruhom bolezni (kar je čisto tipično zanj) in sicer smo se na fakulteti morali cepiti za klopni meningoencefalitis. Kmalu potem je moje počutje začelo izrazito nihati in po enem letu obiskovanja različnih strokovnjakov sem končno dobila diagnozo.

Cepljenje seveda ni bilo obvezno, a takrat tega nisem vedela. Nam so samo rekli, da se ne bomo mogli vpisati 3. letnik, če se ne bomo cepili.

Tudi, če cepljenje pri meni ni edini glavni razlog za mojo avtoimuno bolezen, si upam trditi, da je bil močan sprožilec in je imel pri moji bolezni veliko vlogo. Nenazadnje so avtoimune bolezni zapisane v možnih stranskih učinkih tega cepiva.

Osebno nisem proti smiselnim cepljenjem, sem pa tukaj zelo zadržana. Sploh v trenutnih razmerah.

 

s

Kaj sem želela danes s to mojo zgodbo deliti med vas?

Zgolj idejo, da začnete same razmišljati o tem, zakaj ste zbolele.

Ker tudi psihični in čustveni del bolezni je smiselno negovati, zdraviti in celiti.

In če boste ugotovile, da ste morda zbolele, ker ste bile žrtve večino svojega življenja, lahko v to smer usmerite svoje reševanje in celjenje.

 

Če ti je bila zgodba zanimiva ali če je v tebi sprožila vprašanje in zanimanje za to temo, potem je bil moj namen dosežen.

 

Lahko pa mi tudi kaj napišeš na to temo tako, da mi odpišeš na tole sporočilo.

Bodi lepo in lep ščitnični pozdrav, Tanja