Sama jabolčnih peciv nimam ravno na prvem mestu. A so na prvem mestu mojega partnerja. Tudi zato, so moje sladice pogosto polne jabolk.
14 dni nazaj sem dobila odlična ekološka jabolka z Dolenjske od Bregarjevih. Jabolka, za katera gospodinje pravijo, da jih je škoda za peciva. No, to sem preslišala.
Recept:
- 6 jajc
- 3 žlice kokosovega sladkorja
- 2 žlici kokosovega olja
- 1 lonček riževe moke
- 1 pecilni prašek eko
- 6 jabolk (olupiš, narežeš)
- po jabolkih sem potresla cimet, limonino lupino v prahu in 1 vanili sladkor
Cela jajca sem penasto zmešala s sladkorjem. Ko sem dodala druge sestavine, sem maso zmešala z žlico.
Polovico mase sem razporedila po pekaču. Nanjo sem položila vsa jabolka in čez njih razporedila še drugo polovico mase.
Pekla sem v pečici, segreti na 180°, 25-30 minut.
Pita je zmanjkala v krajšem času kakor je bila narejena. ?
Nazaj na podtemo PREHRANA.
Nazaj na osnovno stran Fit okoli 40.
Vabimo tudi, da nam sledite na Facebook skupini Fit okoli štiridesetih.