Kaj pa ti in straniščna školjka?

Najbrž ob besedi odnos ali odnosi ne pomislimo najprej na straniščno školjko. ? Brez skrbi, tudi druge vrste odnosov bodo v tej rubriki prišle na vrsto.

Kmalu pa boste razumeli, zakaj danes izpostavljam odnos do nečesa, kar potrebujemo vsi  vsak dan, ampak ne ravnamo vsi vsak dan tako kot treba – odnos do straniščne školjke.

Meni osebno je normalno, da se straniščna školjka po uporabi počisti. Meni osebno je normalno tudi, da se vanjo ne meče stvari, ki tja ne spadajo (vložki, tamponi, plenice, osvežilni robčki, ušesne palčke, zobna nitka, lasje, …).

Ampak na moje presenečenje to ni normalno za vse ljudi na tem planetu.

Na naši prvi lokaciji centra smo imeli stranišča v kleti in zaradi tega posebne črpalke, ki so mlele blato in papir in jo ustrezno črpale na ustrezno mesto. Če se je v tako školjko odvrgel vložek, tampon ali osvežilni robček, se je črpalka zamašila.

Ker vsa naša obvestila, prošnje in izobraževanja na to temo žal niso pomagala, smo sami vsaj 2-krat na teden na roke ven pobirali vložke in tampone. Ker ljudem (strankam – ženskam) nikakor očitno ni bilo jasno, da ne da se to ne meče v nobene straniščne školjke, v te pa še posebej ne. ?

In to ne ni dogajalo le 1-krat na mesec, ko včasih pomisliš, morda pa kdo res ne ve … in menstruacija je samo 1-krat na mesec … ampak ne, to se je dogajalo na tedenskem, dnevnem nivoju.

Seveda se je črpalka tudi pokvarila, nova je stala 500 €.

Kolikokrat sem se spraševala, zakaj je meni treba vsega tega sranja!?

Po menjavi lokacije sem se sicer rešila te težave, ampak tudi na novi lokaciji se nam dogaja podobno.

Drage dame – kje je vaša ozaveščenost? Ne pravim, da točno ti, ki to bereš, to počneš. Ampak vem žal pa zagotovo, da to počne preveč žensk. ?

Preveri, ali si kdaj vrgla kaj v školjko, kar tja ne sodi. Tudi jaz sem, priznam, kdaj vanjo vrgla lase ali zobno nitko. Res nisem vedela, dokler me niso podučili.

Ampak k temu pisanju me je pa spodbudil dogodek prejšnjega tedna. Bila sem na enem dogodku v hotelu Lev. Pred odhodom domov sem skočila še na stranišče.

Pred menoj je bila mama z otrokom. Otrok je opravljal veliko potrebo. Niti ne vem, ali je bila deklica ali deček, pa mislim, da to niti ni pomembno – ampak za seboj sta pustila tako umazano stranišče, da mi je postalo kar slabo.

Draga mama – kdo bo tvojega dragega otroka naučil, da je potrebno stranišče za seboj počistiti (pa nima veze, ali je to doma ali v hotelu ali kjer koli drugje), če ne ravno ti?

Draga mama, želiš otroku dati popotnico dobre osebne nege, higiene, ali ti bo ok, da bo tvoj otrok pacek? Draga mama, ali ti ne počistiš za seboj po veliki potrebi?

In ker strokovnjaki pravijo, da kakor počnemo eno stvar, počnemo vse, lahko najbrž hitro ugotovimo, da je pri tej mami in otroku najbrž še kaj packastega.

Počistite za seboj. Saj je vaše. Naučite otroke, kako je potrebno za to poskrbeti. Dajte mu dobro popotnico.

Drugače bomo samo še v večjem sranju.

Nazaj na podtemo ODNOSI.

Nazaj na osnovno stran Fit okoli 40.

Vabimo tudi, da nam sledite na Facebook skupini Fit okoli štiridesetih.