Grahova juha

V nedeljo smo se na mojem osebnem profilu povsem spontano zaklepetali o juhah.
 
Na željo Nataše, sem spisala zelo enostaven recept za zelo enostavno, a zdravo, okusno, zeleno juho.
 
In sem rekla, pa tole lahko delim tudi z vami. In evo ga!
Naj vam tekne.
?
Grašek (če nimam domačega), kupim v Hoferju, ker je BIO in ugoden.
Nato grah pokuham, tako da vre od 3 do 5 minut. Ga malo ohladim, da je primeren za v blender.
Uporabim blender, ker potem pride ven kremasta juha (kar s paličnim jaz ne dobim).
Uporabim vodo od kuhanja (ne sme biti prevroča), dodam malo olivnega olja in sol.
Ko juho postrežem, ji dodamo še bučno olje, kakšne nastrgane mandlje, bučna semena, sončnična semena ali kroglice (otroci).
Ta je zmagovalna juha pri nas. Pa še sladka je malo.
?
 
Zdrav pozdrav, Tanja
 
.

tanja želj ščitnica fit gibanje pilates

Poglej si spletno ponudbo FIT ŠČITNICA.