Darilo #37: Moji podporniki

Za danes sem dobila preblisk, da z vami delim vse moje podpornike ali vsaj večino, ki sem jih srečala na svoji poti.

Nisem bila zadovoljna z vsemi podporniki. Z nekaterimi sploh nisem bila, a so me naučili postaviti mejo in bolj poskrbeti zase.

Z nekaterimi pa sem izredno zadovoljna in z njimi sodelujem še danes.

In verjamem, da sem lahko tudi jaz njihova podpora.

In z vami bi želela deliti seznam podpornikov, ker morda med njimi najdete vi kakega svojega novega.

Ali vas morda moj seznam spomni na to, kje lahko poiščete podporo.

Zakaj potrebujemo podporo?

O tem sem že pisala v tem darilu. Podporo potrebujemo, ker včasih ne zmoremo vsega sami. In to je povsem v redu.

Opažam pa, tako pri sebi kot pri drugih, da imam težavo oz. da mi je zahtevno prositi za pomoč, podporo, ramo …

Nekatere podpore so plačljive (terapevti, učitelji, coachi …), nekatere niso plačljive z denarjem, temveč z dejanji (starši, prijatelji, partner, otroci …).

Vse podpore pa so vredne.

Ena od mojih podpornic mi je pomagala, ko mi je dejala, da če hočem imeti dobre stranke, moram biti sama dobra stranka.

Na začetku tega sploh nisem razumela.

Torej iluzija je, da pričakujem, da bom imela veliko strank, sama pa si ne bom pomagala z drugimi ljudmi in tudi ne bom nikogaršnja stranka.

Gre za energetski krog. Krog obilja. Obilje ni samo denar. Obilje je lahko časovno, čustveno in tudi finančno. Nikakor pa ne samo finančno.

Na začetku svoje poti (po postavljeni diagnozi avtoimune bolezni leta 2002) sem poznala Natašo, ki je delala na Onkološkem inštitutu. Pomagala mi je priti do preiskav, da so mi sploh postavili pravo diagnozo. In od nje sem si izposodila vse knjige, ki jih je takrat imela na temo osebne rasti. Z njo sem govorila nešteto ur.

Prvi terapevt, v katerega sem investirala, je bil dr. Petar Papuga. Njegova skrajna dieta mi je bila sicer naporna, vendar izredno učinkovita in moji izvidi ščitnice so bili čudoviti v času, ko sem mu sledila.

Nato je v moje življenje prišla še ena Nataša. Bila je moja prva individualna stranka v vadbi rehabilitacije. In jaz sem postala njena stranka, ko je opravljala prakso psihoterapije na študiju po Freudu, če se prav spomnim.

In v moje življenje je prišla še tretja Nataša – Nataša iz Connecte, ki mi je pomagala pri poslovni poti (in mi pomaga še danes).

Nekaj terapij sem opravila pri Neji iz Bisernice, energetsko šolo pri Suzani iz Zagreba.

Med nosečnostjo sem spoznala krasno doulo Nino in po porodu Tadejo, mojo Imago terapevtko (ki je z mano še danes).

In potem je prišla Špelca. Špelca Šanti Moronja, ki me uči nove dimenzije življenja. Ob Špelci sledim Janji iz Sočutne akademije.

In potem je tukaj še coachinja Sanja, … pa Irena, Špela, moja sestrična Brigita, Bogdan, Jasmina, … s katerimi se veliko pogovarjam.

Pa moja primarna družina in moja razširjena družina. To je svojevrstna podpora, drugačna, a vseeno izredno pomembna za moje mesto na tem planetu. Tudi zato, ker menim, da kot otrok nisem dobila prave podpore.

Zato celim te rane in jih hranim s podporo, ki mi je danes na voljo.

In vem, da je celjenje tudi v tem, ko mi mama pripravi cel zaboj domače zelenjave za v Ljubljano.

In tukaj je cela moja Tanergija ekipa, ki pomaga ustvarjati vse vadbe. In prav vsak od vas, ki ga srečam, s kom govorim, je lahko moja podpora.

In srčno upam, da jaz tudi vaša.

Moja naloga pa je, da si to podporo sploh dovolim.

Tako te vabim, da si vzameš 5 minut časa in pomisliš, kdo je trenutno tvoja najmočnejša podpora. Kje iščeš podporo? Kje jo še potrebuješ? In si to zapiši.Ter si v naslednjem tednu izpolni nekaj iz seznama podpore.

Meni je včasih podpora to, da prosim mamo, da mi zlika cunje. Ali da mi zlika cunje podjetje. Ali da mi nekdo drug počisti stanovanje. Ali da mi varuška animira otroka za 2 uri, da se počutim, da imam mir.

Dovoli si podporo. Pa ne samo na papirju. Tudi zares.

Nazaj na vsa darila.