Zelenjavni mafini

Hrana je pomemben del življenja.

Zame je zelo pomembno, da je hranilna. Ker hranilna hrana podpira naše telo.

Nehranilna hrana je nehrana, ki telesu škodi (vsa preveč predelana hrana, hrana z neustreznimi maščobami, kot so razni rogljički, čipsi, napolitanke … v to skupino nehrane spadajo gazirane pijače ipd).

Sama imam rada, da je hrana tudi dobra, okusna, da jo z veseljem pojem. Zelo rada obrok tudi s kom delim. Socializacija pri prehranjevanju lahko doda piko na i koristnosti prehranjevanja.

Tako sem zadnjič razmišljala, kako bi lahko zmešala različne meni dobre okuse in pod vplivom MasterChefa morda te okuse dala še v kako drugo obliko.

Tako so nastali prav posebni mafini, za katere z vami danes delim recept:

  • posebej sem skuhala 2 skodelici bio polente
  • posebej sem skuhala 1 skodelico bio graha (zmrznjenega; lahko je svež ali vložen)
  • skuhano zelenjavo sem ohladila
  • v multipraktiku sem zmešala skuhano poletno, skuhan grah, sol in dodala še malo olivnega olja
  • modele za mafine sem premazala z olivnim oljem
  • z maso sem modelčke napolnila malo čez polovico
  • v pečici sem to potem pekla cca 30 minut na 200 stopinj, 15 minut navadno pečenje in 15 minut pečenje na žar

Jed je lahko priloga ali samostojna jed. Pa dober tek!

Nazaj na stran Recepti.