Darilo #15: Pomoč mladi družini

Danes z vami delim že 15. “darilo”. Darilo je simbolično ime za vse misli, ideje, napotke, ki jih delim med vas. Vedno lahko najdemo kaj dobrega zase in to je namen mojega letošnjega projekta, v katerem zaradi svojih minulo doseženih 40 let delim z vami 40 daril. Vsak teden eno.

Ko sem se odločila za ta projekt, sem si naredila tudi tematski načrt, kaj bom vsak teden objavljala. Ker se tako spodobi. Ker se grem to zgodbo seveda resno.

A vas zanima, koliko tem sem že delila z vami iz načrta? Mislim, da samo eno. Vse ostale nastanejo spontano. In ravno zato verjamem, da so toliko bolj prave. Ker nastanejo iz mojega srca. Iz dneva, ki ga prediham in preživim.

In zato je tudi naslov mojega današnjega darila Pomoč mladi družini. Zato, ker čas ne bi mogel biti bolj idealen za obdarovanje, kakor je. In zato, ker to družino poznam. In zato, ker nobenemu, sploh pa ne majhnim otrokom, ne privoščim življenja, ki ga živi mali Vid. In ker vsako leto izberem en način, kako obdarim še koga. Nekoga, ki potrebuje to pomoč bolj kot sama, moj otrok, moja družina.

Mali Vid je skupaj s starši (ki sta oba težko bolna), bom rekla moj bližnji štajerski sosed. Srečujemo se na rojstnih dnevih in podobnih družinsko-sosedskih dogodkih na Štajerskem.

Vid je star 6 let. Včeraj sem Eli razlagala o njemu. Težko je razumela, da otroci nimajo. Ne samo igrač. Da nekatere doma zebe. Da si nekateri ne morejo natočiti polne kadi vode (in še malo čez). Da morda nimajo kopeli v obliki samoroga za kopanje. In da se starši zaradi stanja težko nenehno ukvarjajo z Vidom.

Tukaj z vami delim povezavo, kjer si lahko preberete, kdo bo vse pomagal in da lahko letos izberete tudi vi za darilo pomoč bližnjemu. Če želite seveda. Ali tako čutite.

Sama sem vedno rada tako zelo pametna, da si sami krojimo svojo usodo. Ampak tukaj stopam nazaj. V bistvu je danes vseeno, kaj je bilo in kako je prišlo sploh do tega, da lahko družina živi v takih razmerah. Pa vem, da to sploh ni najhujši primer pri nas.

A danes se osredotočam in pošiljam energijo v to, kar bo. In kar je lahko pri Vidovi družinici je lahko topel in suh prostor, normalna kopalnica, suha in svetla otroška soba, srečnejši starši, …

Če pa ne želite pomagati družini ali želite morda pomagati komu drugemu ali še komu drugemu, vas lahko spomnim na Rdeče noske, Anino Zvezdico, Tri zimske botre, domove starejših občanov, hišo Hospic, Zvezo prijateljev mladine, … in najbrž se jih najde še mnogo.

Srečno.

Nazaj na vsa darila.