Petra

Se učim in lahko tudi spremenim.
Ime:Petra
Kaj počne:novinarka, lektorica, pisateljica
Mesto:Ljubljana
Zakaj si začela vaditi z mano?

Tanjo sem spoznala skozi svoje novinarsko delo, vedno je bila profesionalna, vedno je bila polna znanja, idej in želje ljudi ozaveščati o zdravem življenju.

Ker me pilates ni nikoli preveč privlačil in sem prisegala na ples in jogo, je trajalo kar 15 let, preden me je Tanja prepričala in sem stopila v njeno telovadnico v pajkicah.

Kako si se počutila, ko si začela vaditi z mano? Kako si se počutila po nekaj mesecih redne vadbe? Kako se počutiš zdaj?

Ko sem začela vaditi pri Tanji, se je zame začelo novo življenje.

Povsem drugače sem začela spoznavati svoje telo (ki sem ga že nekaj časa zanemarjala zaradi ločitve, ki je prinesla polno materinstvo brez pomoči in varovanja otroka, ogromno stresov in selitev), se zavedala svojega središča, ki sem ga dotlej vedno zapostavljala.

Vzporedno z močjo mojega jedra je prihajala tudi moč, ki mi je pomagala začeti postavljati meje, postala sem samozavestnejša in resnično se mi zdi, da sem po nekaj letih postala nov človek z veliko močnejšimi mejami in voljo.

Zanima me, če lahko opišeš, kako ti je, ko ti svetujem ali kaj napišem npr. tudi izven telovadnice?

Izjemno hvaležna sem za vsak Tanjin nasvet in pomoč, tako v telovadnici, ko popravi mojo držo ali izvedbo vaje ali kaj predlaga (npr.: »Pomisli, kdo je tu glavni – ti ali žoga,«), kot vseh opomb in pripomb izven telovadnice, ki so včasih lahko tudi boleče, a vedno mi dajo misliti, torej se iz njih nekaj naučim in lahko tudi spremenim.

Hvala, Tanja, da si stopila v moje življenje, ko sem potrebovala vadbo, pa tudi človeka, ki me sprejema takšno, kot sem, in me podpira, da bom iz sebe naredila največ, kar zmorem v vsakem trenutku.

 

Petra Arula

www.pisano.si