Odnos v moji širši družini

Trgatev.
Ali po Elino: “Trgatimo grozdje.”
 
Trgatev pri nas doma
Trgatev pri “nas doma” oz. pri mojih starših je stara mnogo več kot jaz. Gre za dogodek, ki mene spremlja od otroštva, nanj imam krasne povezovalne spomine in tega dogodka nobeno leto ne želim zamuditi.
Glavne značilnosti naše trgatve:
  • beračev je ponavadi vsaj 10-krat preveč glede na količino grozdja,
  • jemo veliko več časa kot beremo grozdje,
  • vina, ki ga pridelamo, ponavadi ne popijemo (zato zadnja leta pridelujemo več soka),
  • v kuhinji moje mame diši bolj kot za božične praznike (sigurno k temu prispeva njen rojstni dan v času tega dogodka) in
  • noben ne želi zamuditi te trgatve!
 
V družini mojega očeta je bilo 11 otrok. Nekaj bratov in sester se redno druži in vzdržuje stike. Tudi danes so bili tukaj. Povezani. Med soncem, grozdjem in vnuki, ki so več grozdja uspeli spraviti na tla kot v vedra.
 
Zakaj nastaja zapis s te trgatve?
???
Danes sem jih poslušala. Moje družinske modrece. Nič komentirala, nič se vpletala. Le poslušala sem jih.
 
Rada jih imam, vsakega posebej. To veliko družino. Rada nas imam, ker vedno najdemo razlog, da se vidimo, povezujemo in smejemo.
 
Prvo mesto
Trenutno 1. mesto našega druženja drži še vedno prebarvan kamin (stric pobarva kamin in to je razlog za piknik). Mislim, da zdaj zelo dobro vem, od kje meni volja do življenja. Iz celega rodovnika naše velike družine.
 
Hec kot lepilo
Hec je zelo pomemben del naših druženj. In sama pri svojih 41 letih ugotavljam, kako močno lepilo je to. In poslušam naprej. Premlevam čas. Premlevam svojih 41 let. In poslušam debato mojih sorodnikov, s povprečno starostjo 74,3 leta.
 
Kaj slišim?
Slišim radost življenja. A slišim tudi žalost. Žalost seje skozi politiko, nezadovoljstvo tudi nad lastnimi otroki, težavami sodobnega časa, kaj bo … kako dolgo bo še … kako dolgo bomo še?
 
Pozitivna krvna naravnanost
Življenje je seštevek lepih in zahtevnih trenutkov in to je dejstvo. In še dobro, da je naša krvna naravnanost pozitivna. Navzdol obrnjeno sinusoidno krivuljo počutja prekine stric, ki pravi, da je po televiziji slišal, da mora več seksat in da bo to seveda tudi počel, če so tako povedali po televiziji! ???
 
Moje mesto v tej družini
Vem, da ne morem ničesar spremeniti pri drugih. Hvaležna sem za vse dobro, kar tukaj dobim. In vedno, čisto vedno, lahko vprašam sebe – kaj in kako lahko naredim najbolje zase?
 
Vprašaj tudi ti sebe – kaj je tukaj zame?
 
Nekaj za oskrbo sebe delim te dni brezplačno.
 
16 strani dolg e-vodnik Telesno ravnovesje. Ravnovesje je bistvo življenja. Tudi v naši družini, ozki in širši, nenehno plujemo med valovi in lovimo sredino. Tako je pri vsaki stvari v življenju.
 
Zato te želim s tem vodnikom podpreti in ti pomagati poiskati tvoj najšibkejši člen verige – in tega začneš krepiti najprej.
 
Vesela bom, če ti bom lahko podarila e vodnik. Naročiš ga tukaj:
 
Hvala, da skrbiš zase. Več ljudi kot se počuti dobro, v boljši družbi živimo. ♥