Darilo #19: Januarska vnema

Ne spomnim se, kdaj je bilo januarja toliko zanimanja za naše vadbe kot letos. Ne vem, v kaki vrsti stojijo planeti in kako polna je luna in ali je morda to krivo za to? ? ? ?

Ampak take januarske vneme, želje in potrebe po gibanju se ne spomnim, pa delam v športu že 20 let.

Spomnim se celo obdobij, ko je bilo v telovadnicah zatišje vsaj do sredine januarja.

Tako da vse pohvale za vse korake, ideje, želje, plane, načrte, zaobljube!

Ampak jaz sem zaradi tega zelo žalostna!

To pa zato, ker vas vsaj 70 odstotkov ne bo vztrajalo morda niti do marca ne. ?

Kako to vem? Ker že 20 let beležim, da le 30 odstotkov od vseh vpisanih vadi tudi redno. Sprejme to kot svoj del življenja. Način. Del urnika. Brez tega več ne gre. Telo to potrebuje. S tem diha.

Ampak ja, samo 30 odstotkov.

Morda, če bomo imeli srečo s postavitvijo planetov, spravimo leto ta odstotek na 40 ali morda več?

No, upam, da čutite sarkazem v mojih planetih. Pa nisem skregana z astrologijo. Samo po 20 letih dela težko prebavljam vse ideje, bujne plane, neverjetne cilje, noro psihično vnemo, ki dišijo po tem, da izpuhtijo za drugim ovinkom.

Aprila vas bom vprašala, kje so ostale vaše zaobljube. Morda vas je nekaj med letošnjimi planerji zares resnih. Sigurno ste.

Ampak veste zakaj vem, da so novoletne zaobljube pogosto mlatenje prazne slame?

Zato, ker tisti, ki skrbimo za telo redno, ne potrebujemo novoletnih zaobljub. Ker to pač skoz počnemo in je to naš način življenja in 1. januarja ne bo nič drugače kakor je bilo decembra.

Morda pa je res tudi v vašem življenju prišel skrajni čas, da začnete razmišljati, kako s tem, da nežno, redno in ustrezno skrbite zase, tudi vsak dan živite?

Težko boste z eno veliko odločitvijo naredili spremembo. Spremembe se zgodijo po več majhnih odločitvah v pravo smer. Cilji morajo biti zamisljivi, imeti morajo rok, morajo biti merljivi. In povsem OK je, da na tej poti stopate počasi. Z užitkom. A zanesljivo.

Sicer pa vam lahko več o tem pove 4 letnica, video si lahko ogledate tukaj.

Nazaj na vsa darila.