Darilo #10: Marjanca

Marjanca je moja Štajerska prijateljica in tamkajšnja soseda. Z Marjanco pijeva kavo, ko sem na Štajerskem. Z Marjanco se pogovarjava o življenju. O tem se lahko pogovarjaš samo s pravim človekom. S človekom s srcem.

Marjanca je slepa.

Ampak ne glede na to, je Marjanca pogosto navdih v mojem življenju. Ker če zmore ona, jaz nimam pravice tarnati, da ne zmorem. No, včasih imam. Seveda imam. Ampak Marjanca je meni inspiracija, da ne glede na slepoto, počne skoraj vse! Pa ne samo to. Lika zagotovo mnogo bolje od mene.

Zato je moje današnje darilo za vas prav ona. Marjanca. To pa zato, ker pogosto tarnanje ljudi, iskanje izgovorov, prenašanje odgovornosti na druge … slabo vpliva na moje živce.

In takrat si mislim:

Dajte ceniti to, kar imate.

Bodite hvaležni za vse, kar zmorete.

Življenja bo enkrat zares konec in dobro je, da boste s svojim zadovoljni.

Lahko bi pisala in naštevala v nedogled. Ampak sem z Marjanco med minulimi prazniki posnela en kratek video. Ne pove vsega, kar Marjanca zmore kljub slepoti.

A vseeno želim, da zdaj, v tem trenutku premakne vašo zadnjo plat in vas motivira, da dokončate nekaj, kar je odprto in čaka, da se zaključi. Ali pa da obrnete svojo negativno ploščo na pozitivno. Ali pa samo nekomu recite dober dan z nasmehom. Ali pohvalite nekaj, kar vam je všeč.

Karkoli, samo ne iščite več izgovorov, da se kaj ne da. Sploh tisto, pomembno. Tisto, kar je skrito v vašem srcu.

Marjanca, tebe pa spet pokličem kmalu za naslednjo kavico. ?

Nazaj na vsa darila.