DELAVNICE ZA PODJETJA

.

Ko nismo v ravnovesju, se pogosto neustrezno odzovemo, delujemo v afektu, se počutimo slabo.

Da bi zmogli v težkih situacijah reagirati čim mirneje, je potrebno delati na svoji osebni rasti.

 

Gre za našo odgovornost, ki nam je dana, da poskrbimo zase in poiščemo različne metode in načine, kako pomagati sebi, da bi zmogli ohraniti mirno kri, ko je to potrebno in da bi zmogli izraziti svoja čustva in občutke na varen način.

 

Danes je dobra novica to, da imam res na voljo ogromno načinov, kako delati na sebi. Nekoliko večji izziv nam predstavlja to tudi zares početi, saj je zahtevno, mnogokrat od nas zahteva spremembe, ki pa si jih ne želimo vedno. Ampak vseeno, če želite spremembe na bolje, jih najbrž samo s čakanjem na boljše čase ne boste dočakali.

 

Delo na sebi je lahko veliko različnih stvari. Lahko je to pogovor, gibanje, druženje ali psihoterapija.

 

Različni smo in imamo različne potrebe in pomembno je, da pri raziskovanju sebe to upoštevamo.

Slišati sebe in biti v stiku s sabo pa je naslednji izziv sodobne družbe.

Sistem se namreč vrti hitreje in nam daje občutek, da prav zares nikoli nimamo časa za to.

 

In pogosto se zgodi, da tudi ko se uspemo malo ustaviti, upočasniti ritem življenja, se v njem ne znajdemo dobro.

Nam postane dolgčas. Lahko nas prevzame občutke, da smo koristni in dovolj dobri le, ko/če delamo.

O tem bi se dalo razglabljati globlje, a ne na tem mestu.

 

Delavnica, ki jo pripravljam za podjetja, se imenuje TELESNO RAVNOVESJE NA DELOVNEM MESTU.

.

 

.

Podrobnejši opis delavnice

 

TELESNO RAVNOVESJE je tema, ki se pri srečanju z mano nanaša na TRI glavne točke. To so GIBANJE, HRANA in SPANJE.

V grobem velja, da če smo v ravnovesju na vseh teh treh področjih, potem ne potrebujemo nobenih super živil in dodatkov, ker imamo dobro osnovo za zdravo življenje in dobro počutje.

Ko smo bolni, bi naredili marsikaj, da bi bili spet zdravi. Ko smo zdravi, se nam pogosto zdi odveč ali preveč (fizično, časovno in finančno), da bi poskrbeli za svoja osnovna tri področja in morda sploh ne bi prišlo do točke bolezni ali pa bi to odložili na kasnejše življenjsko obdobje.

 

Zato menim, da potrebujemo ZELO MALO časa in denarja, da ohranjamo sebe v telesnem ravnovesju, kar je KLJUČ za to, da do bolezni pride čim kasneje ali sploh ne pride.

Na srečanju tako pregledamo, kaj je za vsako področje pomembno in vsak od udeležencev lahko pri sebi prepozna svoje najšibkejšo področje. Moje strokovno priporočilo je, da začnejo ljudje najprej krepiti najšibkejši člen verige. Težko je namreč kvalitetno gibati, če smo zaspani ali lačni.

O teh treh ključnih točkah vsi kar precej stvari vemo. Moje mnenje je, da nimamo težav z informacijami ali znanjem o tem. Težavo imamo, ker tega, kar vemo in je znanstveno dokazano, da je dobro za naše telo, ne počnemo.

Zato je eden glavnih CILJEV mojega dela z vami, da v vas prebudim vsaj en AHA moment, ki vam bo v prihodnjih dneh, tednih ali mesecih, morda celo več, tisti močan faktor, ki vas bo spomnil na to, da moramo delati na sebi. Da moramo skrbeti zase in da zase lahko skrbimo le mi sami. Učitelji, kot sem sama, smo le majhne točke, ki jih srečate v življenju in služimo kot opomniki za to, kar že veste ali pa vam podamo kako novo idejo, misel, motivacijo.

Vse ostalo je vedno in še vedno na vas/nas. Tudi sama živim v istem sistemu, na Zemlji, med ljudmi. Tudi jaz moram jesti, spati, gibati. Imam pa to “srečo”, da so me bolezni/poškodbe/izgorelosti v preteklosti prisile v to, da čisto zares redno zelo dobro in kvalitetno skrbim zase. Da se in ko ti uspe, naraste tudi motivacija po tem, da to počneš kot način življenja. In to je pa med vrsticami moj dolgoročni cilj teh in podobnih srečanj z vami.

 

Kako se lahko srečamo?

 

 • Krajšo teoretično-praktično srečanje, ki traja 60 minut in so lahko slušatelji v svoji, delovni opremi. Pogosto se tako srečanje dogaja v sejni sobi podjetja, lahko pa tudi kje drugje. Energija v zameno za eno srečanje je 300 € + DDV (+ potni stroški, če lokacija srečanja ni v Ljubljani).

 

 • Daljše teoretično-praktično srečanje, ki traja 120 minut. Zanj je potrebna športna oprema. Srečanje se lahko odvija v sejni sobi, podobnem primernem prostoru. Energija v zameno za eno srečanje je 500 € + DDV (+ potni stroški, če lokacija srečanja ni v Ljubljani).

 

 • Poljubna kombinacija teme in časa po dogovoru.

 

Za vse dodatne informacije ali rezervacije sem na voljo na zdravo@tanjazelj.si ali na 04 0321 661.

 

Gibalni pozdrav, Tanja Želj Zupančič 😉

.

Reference ali podjetja, v katerih sem že delila svojo energijo:

 

 • Lavaco
 • Ekos
 • Bayer
 • Lek
 • SAZU
 • DUBT
 • Založba Kreslin
 • Ambient studio
 • Eplas
 • trgovina IKA
 • Zavod Bodi dobro
 • Računovodska skupina AB
 • Meridus TOP
 • Insights
 • Banka Slovenije
 • EDUCA izobraževanje

.

Nazaj na celotno ponudbo VADI Z MENOJ.