Rulada malina-kokos

V deževnih dneh (in pri meni ponavadi pred menstruacijo), naraste tudi meni potreba po sladkem.

Ker rada zdravo jem in ker ne jem glutena, sva tokrat z Elo (pomočnico, ki mi pomaga vedno več in zraven neizmerno uživa), naredili riževo rulado malina-kokos.

Recept za pecivo:

  • 6 jajc
  • 3 žlice kokosovega sladkorja
  • 6 žlic riževe moke
  • polovica pecilnega praška
  • aroma pomarančne (sama dam nekaj kapljic Doterra eteričnega olja pomaranče

Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo sladkor, pecilni prašek, aromo pomaranče in rahlo zmešaš. Vliješ v pekač, ki ga vstaviš v ogreto pečico in pečeš 12-15 min na 180°.

Ko je rulada pečena, jo zaviješ v mokro krpo za 1-2 minuti. Nato razgrneš.

Nadev:

  • zmrznjene maline zblendaš z malo mete in medu
  • namažeš po ruladi
  • po njej posuješ kokosove kosmiče
  • rulado zaviješ
  • po želji lahko dodaš še črno stopljeno čokolado po vrhu
  • nam je ustrezalo, da smo nadev dodali še zraven rulade pri jedi, ki je bila seveda spet slastna

Dober tek tudi vam! ?

Nazaj na podtemo PREHRANA.

Nazaj na osnovno stran Fit okoli 40.

Vabimo tudi, da nam sledite na Facebook skupini Fit okoli štiridesetih.