Moja jabolčna pita

Sama jabolčnih peciv nimam ravno na prvem mestu. A so na prvem mestu mojega partnerja. Tudi zato, so moje sladice pogosto polne jabolk.

14 dni nazaj sem dobila odlična ekološka jabolka z Dolenjske od Bregarjevih. Jabolka, za katera gospodinje pravijo, da jih je škoda za peciva. No, to sem preslišala.

Recept:

  • 6 jajc
  • 3 žlice kokosovega sladkorja
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 1 lonček riževe moke
  • 1 pecilni prašek eko
  • 6 jabolk (olupiš, narežeš)
  • po jabolkih sem potresla cimet, limonino lupino v prahu in 1 vanili sladkor

Cela jajca sem penasto zmešala s sladkorjem. Ko sem dodala druge sestavine, sem maso zmešala z žlico.

Polovico mase sem razporedila po pekaču. Nanjo sem položila vsa jabolka in čez njih razporedila še drugo polovico mase.

Pekla sem v pečici, segreti na 180°, 25-30 minut.

Pita je zmanjkala v krajšem času kakor je bila narejena. ?

Nazaj na podtemo PREHRANA.

Nazaj na osnovno stran Fit okoli 40.

Vabimo tudi, da nam sledite na Facebook skupini Fit okoli štiridesetih.