Individualna vadba po porodu

 

Kaj je individualna vadba po porodu?

Poporodna individualna vadba, ki vsebuje pilates vaje, osnovne vaje stabilizacije medenice in hrbtenice s področja fizioterapije, mobilne vaje, da se boš lahko normalno gibala, funkcionirala in vaje, ki so prilagojene tvojemu stanju in potrebam, je v bistvu strokovno najboljša izbira v času po porodu.

Kdaj se priporoča?

Individualna vadba po porodu se strokovno še posebej priporoča, če si imela carski rez, težek porod s prerezom presredka, si močno želiš, da svoje telo spraviš nazaj v formo varno in učinkovito ali preprosto zaradi tvojega dragocenega časa.

Ali lahko pridem z otrokom?

Na vadbo lahko prideš z bebico (mamica telovadi, bebica je zraven – spi, se kobaca, poje, gleda …) ali pa preprosto daš bebico v varstvo in si vzameš to dragoceno urico časa le zase!

Kdaj lahko začnem?

Poporodna individualna pilates vadba je dobra in priporočljiva za vse mamice po porodu in sicer od trenutka, ko se počutiš sposobna, da sem kam odpraviš. Lahko prideš kmalu po porodu (v tem primeru bova delali vaje, ki so strokovno priporočljive za obdobje od poroda do prvega ginekološkega pregleda po porodu), lahko pa pričneš po prvem ginekološkem pregledu po porodu, ki se opravi  od 6 do 8 tednov po porodu pod pogojem, da se tudi počutiš dovolj dobro za vadbo.

Kaj pa, če sem imela carski rez?

Prvo merilo si ti, tvoje počutje, celjenje rane. Drugo pa tudi prvi ginekološki pregled po porodu, ko bo ginekolog zraven ocene maternice (ali se je skrčila na svojo prvotno velikost) podal tudi oceno celjenja rane. Pričneš, ko čutiš, da lahko, da te rana ne ovira. Ne glede na tedne ali mesece po porodu, vadbo prilagodiva tvojemu telesu, počutju, času po porodu!

pilates vaba po porodu 1

Zakaj je vadba po porodu tako zelo pomembna?

 • Zato, ker z njo okrepiš mišice medeničnega dna, da bodo rodila spet na svojem mestu, da ne prihaja do uhajanja urina in da so ti močne mišice medeničnega dna v pomoč pri premagovanju bremen.
 • Zato, da okrepiš hrbtne mišice, s čimer si ojačaš telo, tako da lahko spet normalno premaguješ vsakodnevne napore ali da te ne boli v križu, ko dviguješ sebe, otroka ali opravljaš gospodinjska opravila.
 • Zato, da okrepiš trebušne mišice (in po potrebi na PRAVILEN način vplivaš na zmanjšanje diastaze, če je le-ta bila med nosečnostjo prisotna). Močne trebušne mišice pomagajo tvoji hrbtenici, da te bo držala pokončno in brez bolečin ter da s tem počasi in postopamo izgubiš tudi nabrano maščobo okrog pasu.
 • In tudi zato, da vzpostaviš ravnovesje v telesu v primeru carskega reza ipd., saj boš prav to ravnovesje vsak naslednji dan še kako močno potrebovala!

Večletne izkušnje in sodelovanje s Fizioterpijo Fuchs so pokazale, da je individualna vadba v tem nekoliko občutljivejšem obdobju najboljša vadba, da svoje telo V A R N O  in P R A V I L N O  spraviš spet v formo.

Individualni trening po porodu – PREDNOSTI:

 • Termin vadbe popolnoma prilagodimo tvoji izbiri, tako da boš v dnevu lahko opravila prav vse obveznosti.
 • Na vadbo lahko prideš tudi z otrokom, če nimaš varstva in s tem rešiš “dve muhi na en mah”.
 • Individualna vadba omogoča varen in bistveno hitrejši napredek kot vadba v skupini, kar pomeni, da boš za napredovanje potrebovala bistveno manj časa.
 • Možnost vadbe v dvoje (še s kakšno drugo mamico ali z očijem) –  skoči na pilates v dvoje za več informacij.
 • Po 10-ih treningih poporodne individualne vadbe si spet pripravljena na vadbo v skupini ali za tvoj šport!

 

CENIK

Cenik individualnih srečanj s Tanjo:

 • paket 5 obiskov: 260,00 €
 • paket 10 obiskov: 490,00 €

Cenik individualnih srečanj z drugimi strokovnjaki (Jana, Tomaž, Nina):

 • paket 5 obiskov: 210 €
 • paket 10 obiskov: 390 €

Jana, Tomaž in Nina lahko za vas poskrbijo tudi na srečanjih v dvoje. Možno je oblikovanje tudi srečanja za vadbo v troje ali štiri na pilatesu.

Pišite nam in se dogovorimo glede vaših želja. 🙂

Več informacij v zvezi s poporodno individualno vadbo dobiš na tel. 040 321 661 ali na mail tanja@tanergija.si.

Vsako mamico pri gibanju in delu na sebi podpira tudi podjetje HiPP.