Umiriti se = um miriti

pilates mirOd pozitivnega ali negativnega uma je boljši umirjen um. (A. P. Kezele)

Moje življenje je (bilo) prej hitro kakor počasno. Vse rešitve bi imela včeraj. Na dan bi naredila 124 stvari. Ne bi čakala, da pride jutri. Pa se nimam za neučakano. Samo toliko stvari me zanima, da se včasih bojim, da bom kaj zamudila in potem hitim, da mi kaj ne pobegne.

Pa veste, nikoli mi nič ne pobegne. Močno verjamem v to, da me vse, kar rabim vedeti, čaka. Tukaj ali pa za vogalom. Ali pa jutri.

Z odraščanjem (da ne rečem staranjem) se tudi sama vedno bolj zavedam, kako pomembno je, da se umirjam. Pa karkoli naj že to bo. Lahko je meditacija, lahko je miren sprehod ali nabiranje fižola na njivi pri babici.

Mislim oz. čutim, da tudi ni vsako umirjanje za vsakogar. Zame, ki živim bolj dinamično, je bolje, da je tudi umirjanje dinamično oz. morda ne tako drastično meditativno, ker tam preprosto ne vzdržim.

Pomembno mi je, da se umirim. V glavi in srcu. Čutim, kdaj se to zgodi. In se zgodi, ko se umirim. A na svoj način. Pogosto po sprehodu, kakšnem dnevu, ko ne odprem računalnika ali pa ko se igram z otroki, ustvarjam z njimi.

Ne potrebujem vedno globoke meditacije, da pridem do sebe.

Zato naj bo misel

Od pozitivnega ali negativnega uma je boljši umirjen um. (A. P. Kezele)

pot do iskanja VAŠEGA umirjenega uma.

In da, lahko je to meditacija. Tudi sama jo večkrat izvajam. Ampak bistvo mojega sporočila je, da se lahko umirimo in pridemo v stik s sabo tudi kako drugače – pomembno je le, da se umirimo, ker ko se umirimo, umirimo um in ta je res boljši tako od pozitivne ali negativne percepcije stvari, ki se nam dogajajo na naši poti do konca.

 

Tanja Želj, ambasadorka zdravega načina življenja, gibanja in razmišljanja.

 

p.s.: Navdih za članek sem prejela ob prebiranju knjige Življenje-smrt-življenje, avtor A. P. Kezele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *